Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Θεωρία Νο33: Η απόδειξη των λόγων είναι οι πράξεις.

(1.για τη Σόφη που το ζήτησε!
2. Νικόλ, ευχαριστώ για τον τίτλο!)

Πόσοι από εσας έχετε πει κάτι επάνω σε νεύρα η ενθουσιασμό...?(Ή μήπως να ρωτησω πόσοι ΔΕΝ έχετε κανει κάτι τέτοιο, ώστε να είναι ευκολότερη η καταμέτρηση ψήφων?! :Ρ) Πόσοι από εσάς έχετε πει "θα το κάνω και θα δεις!"? και πόσοι από αυτούς που το είπανε, άραγε, το εφαρμόσανε...?
Δεν ξέρω κατά πόσο αποτελούν ανθρώπινο χαρακτηριστικό τα μεγάλα και παχιά λόγια, όμως για όλους μας έρχονται στιγμές που θα πούμε λόγια που δεν τα εννοουμε, είτε άσχημα είτε ωραία: κουβέντες του στυλ "σε μισώ", "δε θέλω να σε ξαναδώ/σου ξαναμιλήσω" σε άτομα που έχουμε μαλώσει και άλλες του στυλ "θα είμαι πάντα εδώ", "θέλω να είμαστε πάντα μαζί", "δε θα σ'αφήσω ποτε" κτλ σε άτομα που όντως αγαπάμε κι είναι κοντινά μας πρόσωπα. Ευτυχώς όμως ή και δυστυχώς-αναλόγως!- σε καμία απ'τις δύο περιπτώσεις δεν ισχύουν αυτα..μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου βεβαίως!! Δε θα πιστέψω ότι δε θέλεις να με ξαναδείς/να μου ξαναμιλήσεις αν δεν το εφαρμόσεις... Δε θα πιστέψω ότι δε θα μ'αφήσεις ποτέ, αν δεν είσαι δίπλα μου όντως συνέχεια... Βέβαια, έχουμε την τάση να τα πιστεύουμε και πριν την απόδειξή τους και γι'αυτό συνήθως πονάμε είτε πριν είτε μετά!! Το θέμα ποιό είναι? Σίγουρα τα λόγια είναι όμορφα και χρειαζόμαστε να τ'ακούμε(όταν είναι υποσχέσεις κ γλυκόλογα), αλλά μας ταρακουνάνε κιόλας(όταν είναι άσχημα) κατι που επίσης χρειαζόμαστε. (Έλα όμως που δεν αρκούν..!)
Αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να μην αναπαυόμαστε με τα λόγια των λακκων και ν'αναζητάμε τις πράξεις που θα τα επιβεβαιώσουν. Κι από μεριά μας, αντίστοιχα, να φροντίζουμε να μην αναιρούν οι πράξεις μας τα λόγια μας.

Κι επειδή η δημοσίευση αυτή είναι όπως ήδη είπα για τη Σόφη..
ναι, όταν είσαι σε μια σχέση, ερωτευμενος κι ενθουσιασμένος θα πεις κ θα ακούσεις μεγάλα λόγια...ας ελπίσεις μονο, στην πορεία να μην εύχεσαι να μη στα είχανε πει...γιατί μπορεί να μη είστε αργότερα μαζί, αλλά οι πράξεις του ίσως να μην αναιρούν τα όμορφα τότε λόγια(ξέρω ότι γίνετα, άσχετα με το πότε το αντιλαμβάνεσαι :) )...αν πάλι το κάνουν, ίσως αναιρούν κι αυτό π είχατε τότε...:( τότε ναι, είναι πολύ κρίμα... και πονάει περισσότερο :/ οποτε το μονο που μπορείς να σιγουρέψεις είναι η δικιά σ μεριά..(να είσαι εσύ σωστή και ίσως γίνει κι ο αλλος από εκτίμηση κ σεβασμό!)!

Άντε, καλη χρονιά να έχουμε όλοι με υγεία& ευτυχία! και, προσέχετε τι λέτε, τι ακούτε, τι κάνετε και τι βλέπετε...!!!

7 σχόλια:

  1. καλη χρονια και σε σενα ;)
    προσπαθω απο τη μερια μου παντα να ειμαι σωστη. δεν λεω μεγαλα λογια (ευτυχως) γιαυτο ακουω παραπονα συνεχεια πως δεν αποκαλυπτω πως νοιωθω. χαχα προτιμω ετσι οπως ειμαι.
    σου ευχομαι η νεα χρονια να σου φερει στο δρομο σου ανθρωπους που πραττουν, πριν σκεφτουν τη θεωρια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το να είσαι προσεκτικός δε σημαίνει να μη λες τι νιώθεις, απλά δε χρειάζεται σάλτσες!! σ'ευχαριστώ αν κ δν ειμαι σιγουρη αν ειναι καλο το να πράττεις πριν σκεφτείς τη θεωρια..!! εύχομαι να είναι απ'τις καλύτερες χρονιές σ το 2011 και με άτομα π είναι σωστά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τα μεγάλα λόγια, εγώ απλά είμαι μετριόφρων. Λέω μόνο ό,τι πρέπει.
    Σπάνια μου έχει τύχει πάνω στη πλάκα να πω πράγματα που δεν ήθελα να τα πω, όχι για να τα ακούσει ο άλλος αλλά επειδή δεν υπάρχει λόγος να το μάθει. Απο κει και πέρα πιστεύω ότι το να λες κάποια πράγματα ντομπρά στον άλλον, είναι αρετή. Και άτομα με ντομπροσύνη πάντα τα εκτιμάμε για την προσωπικότητά τους.
    Απλά πράγματα!
    Καλές γιορτές να χεις και να μπει χαμογελαστός ο νέος χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να λες πραγματα που μπορεις να εφαρμοσεις. αν δεν εισαι σιγουρος πως μπορεις, μην μιλας , να πραξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sarper, στυμφωνώ για τη ντομπροσύνη απόλυτα! όμως δεν αναφέρομαι σε αυτό ακριβώς..αν κ μαλλον καταλαβαίνω πώς το συνδίασες: αν μαλώσω κ σ πω οτι δε θέλω να μ ξαναμιλήσεις, με θέλω μάγκα όντως να το κάνω! επίσης, δε λέω για πλάκα...άλλο αυτο.. όπως είπα το ζήτησε μια φίλη, οπότε σκέψου μια σχέση, στην οποία υπα΄ρχουν τα γλυκόλογα, τα σάγαπω κ οι υποσχέσεις κ ξαφνικά σε χωρίζει! ώπα, εσύ δεν μ ελεγες οτι θες ν εισαι για πάντα εδώ κτλ κτλ?τώρα γτ με χωρίζεις?τι έγιναν τα λόγια..?! κατλαβαίνεις φαντάζομαι! ναι, ίσως κι εδώ κολλαει η ντομπροσύνη(αν αντιλαμβάνομαι σωστά το πώς ο θέτεις~).. εγώ έχω να πω πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση τα λόγια από μόνα τους δε λένε κάτι, σ'αντίθεση με τις πράξεις! σου εύχομαι κι εσένα μια χρονιά με υγεία, πολλά χαμόγελα& ατελείωτες στιγμές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mak, έχεις δίκιο: αν μπορείς κάντο, αν όχι μην το αναφέρεις δυνιτικά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε θα πιστέψω ότι δε θέλεις να με ξαναδείς/να μου ξαναμιλήσεις αν δεν το εφαρμόσεις.....Πόσο τέλειο κείμενοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή