Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Θεωρία Νο38: Φίλοι στο διαδύκτιο

"Στο fb θέλω να έχω μόνο γνωστούς ρεεε" έλεγα ακόμα και πριν το δημιουργήσω! κι έτσι κάνω δλδ!! μπορεί να έχω απλά ένα γειά ή να είναι φίλοι φίλων που έχω όμως γνωρίσει, αλλά αγνωστοι που θα γίνου γνωστοί όχι...
κι όμως, από την εποχή που είχα myspace και δεχόμουν κι εντελώς αγνωστους έχω τώρα 2-3 πολυ καλές φιλες και εναν άνθρωπο που αγάπησα πολυ και αγαπώ και είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση...! :S

..Τότε...
Αυτός: "σε πειραζει που θα φιλοξενήσω την Κατερίνα?"

εγώ: "όχι ρε μωρό μου οκ..απλά δεν την ξέρεις κιόλας..στο myspace τη γνώρισες...!!!"
Αυτός: "μα κι εσένα έτσι σε γνώρισα...:) !!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και να πείς ότι είχε άδικο?!? όμως εγώ ήμουν απ'την ίδια πόλη, τον είχα ήδη δει έξω και μου αρεζε!!! αυτη?!χμμ χαζή δικαιολογία ίσως,αλλά αυτή είχα χρησιμοποιήσει και τότε!
πφφ γιατί το κατακρίνω κάπως το θέμα με γνωριμίες μεσω διαδυκτίου...?!? γιατί όχι σε αγνώστους στο διαδύκτιο, εφόσον έχω κερδίσει αρκετά απ'αυτό?? και γιατί ναι όμως?!??

Ξέρω μεγάλο θέμα ανοίγω και δε νομίζω να το κλείσω, αλλάαα never mind!!
Νομίζω πως, τελικά, αυτό που πιστεύω είναι ότι η αποδοχή ή η επιλογή φίλων στο διαδύκτιο λόγω φωτογραφίας είναι εκτός από ανόητο κι επικίνδυνο καμιά φορά(ναι, κάνω σαν τη μάνα σου τώρα που σου λέει να προσέχεις, αλλά κι αυτή η έρμη η μάνα συνήθως αποδεικνύεται κάτι παραπάνω να ξέρει!!)... το να γνωρίσεις όμως κάποιον μέσω ιντερνετ και συζητήσεων με τις ώρες, σου δίνει και τη δυνατότητα να μη βασιστείς στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά στο τι είναι κ τί πιστεύει αυτός ο άλλος..ωστόσο, θεωρώ πως δε θα πρέπει να είνια κάποιος παντελώς άγνωστος, γιατί στην τελική αν δεν εχετε καποιον γνωστό, αν δεν τον εχετε ξαναδεί ποτέ σας και πιθανότατα δε θα τον ξαναδείτε πού θα στηρίξετε το να γνωριστείτε και γιατί?!??
βέβαια, θα μου πεις, να κι εδω από το blog βρίσκω καποιον-α που μ' αρεσουν τα ποστ του-της, παρακολουθώ, γνωριζόμαστε ετσι κι αναπτύσουμε πολύ καλή φιλία ή σχέση δεν ξέρω!
ουφφ ! έχω μπερδευτεί!! γιατί δεν πατάω accept σε φίλους φίλων που δεν ξέρω?! δεν είμαι σνομπ, ούτε κατά των νέων γνωριμιών, αλλααα αφού δε σε ξερω γιατί να σε δεχθώ?! Κι απ'την αλλη, με άτομα που το εχω κάνει αυτο τώρα έχω υπέροχες αναμνησεις, συναισθήματα, σχέσεις...!!
:S Ίσως να φταίει που σκέφτομαι ότι εγώ απ'τν μεριά μου δε θα το έκανα..ίσως που σκέφτομαι ότι όταν ο άλλος δε σε ξέρει, θέλει να σε γνωρίσει είτε λόγω εξωτερικής εμφάνισης από φωτό, είτε να έχει πρόσβαση στο προφίλ σου για να παρακολουθεί τις κινήσεις σου(η θεία η Κατίνα απ'το χωριό!! ελεος, δική σου ζωή δεν έχεις?!? αλλά αυτό είναι ααάλλο μεγάλο θέμα)... ίσως..ίσως να είναι που δε θέλω να γνωρισεις εσύ ή εσύ κάποιον ή κάποια μ'αυτό τον τρόπο...! [:ο λες?! τώρα το σκέφτηκα αυτο!!]... ίσως να είναι και κάτι άλλο ή και όλα αυτά μαζί...! to accept or not to accept ?! :Ρ

7 σχόλια:

  1. με μπερδευει κ μενα το ποστ σου.χαχα
    στο φβ εχω 15 ατομα το πολυ που δεν εχω δει ποτε ποτε μου,δεν ξερω τιποτα για αυτους και απλως τους "ξερω" απο ενα φορουμ που μπαινω.
    βεβαια το αξεπτ πατηθηκε μετα απο καιρο και στην αρχη δεν ηξερα τι να κανω.
    ανταλλαξα μσν με μια κοπελα, με 2, 3 κτλ κτλ και σκεφτομουν " πας καλα?? δεν ξερεις τιποτα γ εκεινους, μπορει να μην υπαρχουν καν" πισω απο την μαρια να ειναι ο μητσος και παει λεγοντας.
    ομως μου σταθηκαν πιο πολυ απο ολους.και ακομη σκεφτομαι "αν..." αλλα οταν γνωριζεις τον αλλον πραγματικα ειναι διαφορετικο. γιατι τα λες ολα!
    παρολα αυτα ανθρωπους που δεν ξερω τιποτα τιποτα δεν θα κανω ποτε μου αξεπτ. και εσυ μην ξανακανεις αν δεν θες να νοιωσεις παλι τετοια συναισθηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι είναι πολύ περίεργο το θέμα..και αυτο που λες στο τέλος ακόμα πιο περίεργο: αφού έχω πολύ ωραία συναισθήματα, γτ να μη θέλω να τα ξανανιωσω?!??
    οκ, απ'ότι είδες κκι εγω είμαι σε φάση όχι σε εντελώς αγνώστους αλλα ακομα και σε αλλους π ειναι πχ φιλοι φιλων αφου δν εχτ συναντηθει ποτε γτ?!?? :S μπερδεμα μπερδεμα!! και μακάρι να ήταν το μόνο πρόβλημα μας, ha?! thx για το χρόνο σ πάντως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση στους προβληματισμούς σου βρίσκεται μέσα σου.
    Πρέπει να αποφασίσεις τι είδους χρήση θα κάνεις σε αυτού του είδους τις σελίδες (blogspot, facebook etc)
    Προσωπικά χρησιμοποιώ τα blogs για να διαβάζω κάτι διαφορετικό που θα διαβάσω ή θα ακούσω από τους γνωστούς μου.
    Το Facebook είναι απλώς ένα παιχνίδι. Η όλη ιστορία είναι στο πόσα δικαιώματα δίνεις στους αγνώστους που είναι ...φίλοι σου.
    Αν δεν ψάχνεσαι δεν θα σε ψάξουν..και το αντίστροφο...
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανώς και εδώ ισχύει το ότι καθένας κάνει τις επιλογές του!!
    και ναι, εγω μπορει να εχω fb ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο απλά για να εχω επαφες με φιλους π μενουν μακρια, για επαγγελματικου΄ς λόγους ή για ό,τιδήποτε άλλο οπότε ανάλογα θα το χρησιμοποιώ, αλλά πάντα θα ερθει κάποιο αίτημα από φίλο φίλου και λες, ωπ!εδώ τι κάνω?!?
    όπως και να εχει έχς δικιο κι ευχασιστώ για το χρονο σ! καλό απόγευμα και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα με το facebook, τα άτομα που γνωρίζεις εκεί κλπ κλπ είναι αρκετά μπερδεμένο και περίεργο.
    Υπάρχουν φορές που γίνεται μπούρδελο η κατάσταση αλλά και φορές που η φάση σου βγαίνει και γαμώ. Με λίγα λόγια ποτέ δε ξέρεις αν θα σου βγει σε καλό ή όχι.
    Αν με ρώταγες παλιότερα, θα σου έλεγα πιο απόλυτα πράγματα. Πλέον ψιλοαδιαφορώ, δίνω έμφαση στο να γνωριστούμε να μιλάμε και λοιπά γιατί μόνο έτσι μπορείς να μάθεις τι άνθρωπος είναι ο άλλος. Και ό,τι συμβει, αν συμβεί...
    Από κει και πέρα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως η ζωή είναι έξω και μόνο αν βγαίνεις θα περνάς καλά, με την έννοια πως αν βγαίνεις κλπ, έχει πιο ενδιαφέρον το όλο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμμ ναι, νμζ πως έτσι το βλέπω κι εγω...η ζωή είναι εκεί έξω κι ίσως δεν περιμένει κ για πολύ καιρό!! Κι όπως κι εκεί έξω, έτσι κι "εδώ μέσα" πρέπει ν "ρισκαρεις" για να δεις τι κ πώς θα βγει..αρκεί να μην χανόμαστε στο "εδω μέσα" και (ξε)χάσουμε το "εκεί έξω"...!! ;)
    thx sarper? !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και εγώ είχα αυτή τη σκέψη αυτές της μέρες..
    με θλίβει που είναι όλο και πιο πολλά τα νέα παιδιά που δεν βγαίνουν έξω να γνωρίσουν νέα άτομα αλλά ψαρεύουν τον επίδοξο γαμπρό ή την επίδοξη νύφη μέσα από το πλήθος τον φωτογραφιών..
    όσο για τους αγνωστους που θέλουν να γίνουν γνωστοί μας..δε ξέρω?πρέπει να είμαστε σνόμπ ή να δίνουμε τέτοιου είδους ευκαιρίες? :/

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή