Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Θεωρία Νο 60: "αχαριστία"

Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την τύχη του, ακόμα κι αν είναι η καλύτερη.
Και κανείς δεν είναι δυσαρετημένος απ' το μυαλό του, ακόμα κι αν είναι το χειρότερο.
(:

5 σχόλια:

  1. Kανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την τύχη του γιατί έχουμε μάθει να θέλουμε κι άλλα.
    Γι'αυτό και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη ζωή του, ακόμα κι αν έχει ζήσει πράγματα που δεν έχει ζήσει άλλος.
    Ειρωνικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sarper? νομίζω πως κανείς δεν έχει ζήσει αυτά που έχει ζήσει κάποιος άλλος... γιατί ακόμα και μαζί να τα περάσανε ο καθ1 τα βίωσε διαφορετικά. Πάντως ναι, (μας?) έχουνε μάθει να αναζητάμε ολοένα και παραπάνω και ίσως γι'αυτό πολλές φορές δεν ειμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε (μέχρι να γίνει κτ που θα μας ταρακουνήσει, θα αρχισουμε να λεμε οτι μια χαρα ειμαι κ τωρα, κοιτα τι χειρότερα που θα μπορούσαν να μου συμβουν και μετα απο λιγο καιρο θα επιστρέψουμε κ πάλι στην θεληση για παραπάνω!)..

    Δεν είμαι σίγουρη αν το ερώτημα σου για ειρωνία αφορά τη δημοσίευσή μου ή το σχόλιό σου, πάντως αν είναι για το πρώτο, ναι κάπως έτσι θα το χαρακτήριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχύει... Αλλά απ' την άλλη, πιστεύω πως μία μικρή αίσθηση του ανικανοποίητου (με την έννοια της άρνησης συμβιβασμού) δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... Αντίθετα, μας δίνει και μια ώθηση για προσπάθεια..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτευμένη Σχιζοφρενή, έχεις σαφώς δικιο για την ώθηση και την προσπάθεια λόγω ανικανοποίησης, όμως η ανάρτησή μου αυτή έχει άλλο νόημα... για τους ανθρώπους που ενώ δν μπορούν να καταφέρουν κάτι πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι ή αν κ ξέρουν ότι δεν είναι καλοί κατηγορούν άλλους κι όχι τον εαυτό τους! σε καμία περίπτωση δε λέω πως δν μπορούν να κάνουν κατι. καθενας απο μας εχει μια κλιση, κτ π τ αρέσει κι ίσως κανείς αλλος δε θα μπορούσε να το κάνει..το θέμα όμως είναι να ξέρουμε πού είμαστε καλοί ή που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να μην εχουμε τη μυτη μας ψιλαααααα κ να κατηγορούμε άλλους για το δικό μας μυαλό! λιγη αυτογνωσία κοινώς δεν βλάπτει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή