Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Θεωρία Νο86: Αγάπη μέσα από τα μάτια άλλου

Κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων περνάει κάποια στάδια... του πρώτου βλέμματος, της γνωριμίας, της συμπάθειας ή της αντιπάθειας ή ακόμη και της αδιφορίας, του κάτι παραπάνω... και με το κάτι παραπάνω εννοώ να έρθεις πιο κοντά με κάποιον άνθρωπο. Να τον νιώσεις, να μάθεις πράγματα γι'αυτόν όπως και αυτός για σένα. Να τον εκτιμήσεις. Να τον βάλεις μέσα στη ζωή σου για τα καλά και να τον θες εκεί. Να περνάτε ώρες μαζί χωρίς να καταλαβαίνεις πώς περνά ο χρόνος και να μοιράζεστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλες στιγμές!
Αλήθεια, δεν ξέρω αν σου έχει τύχει... να αγαπήσεις κάποιον επειδή τον αγαπάει πολύ κάποιος άλλος...!! Όχι κάποιος οποιοσδήποτε άλλος, αλλά κάποιος άνθρωπος δικός σου, κοντινός σου και αγαπημένος. Θα σου δείξει πόσο ψηλά έχει αυτό το άλλο άτομο και θα σου το τεκμηριώσει και θα σε κάνει να το δεις κι εσύ έτσι. Να το συμπαθήσεις κ να το αγαπήσεις, διότι εφόσον του δείχνει τέτοια αγάπη ο δικός σου άνθρωπος αξίζει και τη δική σου! Διότι θα δεις κι εσύ αυτή τη "λάμψη" που είδε και ο δικός σου άνθρωπος.
Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην το είχες προσέξει αυτό το άλλο άτομο ή ίσως να μη σε ενδιέφερε κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Κι όμως μέσα από αυτό τον τόσο δικό σου άνρθωπο κερδίζεις κι εσύ ένα νέο αξιολογο άτομο δίπλα σου, ενώ θα μπορούσες να το είχες αφήγει να σου ξεφύγει!
Κι είναι όμορφο να ξέρεις ότι αυτό το τρίτο άτομο που αγαπήθηκε λόγω μεγάλης αγάπης άλλου είσαι εσύ! Γιατί (ίσως και να είναι εγωιστικό) αντιλαμβάνεσαι πόσο ψηλά σε εχει αυτό το άτομο για να κάνει και κάποιον άλλο, νέο άνρθωπο να σε αγαπήσει, απλά γιατί σε αγαπάει κι αυτός! :))

υ.γ. Προφανώς δε γίνεται να συμπαθούμε και να αγαπούμε όλα τα άτομα που συμπαθούν και εκτιμούν οι φίλοι μας-εξάλλου καμιά φορά θα κάνουν κι αυτοί τις λάθος επιλογές με άτομα. Όμως είναι ωραία να βλέπεις τον άλλον μεσα από τα μάτια κάποιου άλλου, τρίτου! Πόσο μάλλον όταν τελικώς στο αποδεικνύει κι εσένα ότι έτσι είναι αυτός ο άλλος κι ότι όντως το αξίζει!
Και να του το πεις όταν γίνει αυτό.. γιατί παρότι δεν τον κέρδισες αποκλειστικά μόνος σου, αν δεν ήσουν έτσι εσύ δε θα σε είχε αγαπήσει απλά κ μόνο λόγω κάποιου τρίτου.

(:

1 σχόλιο: