Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θεωρία Νο108: απλά τα πράγματα

Έτσι είναι οι σχέσεις.. απλές κι αβίαστες, μα εμείς τις κάνουμε πολύπλοκες και μας μπερδεύουν !
Αν δεν έρχονται μόνα τους τα πράγματα και μας κάνουν να αγχωνόμαστε και να μπερδευόμαστε και να δυσκολευόμαστε, τότε τί το θέλουμε?! Απλά τα πράγματα λοιπόν! Κι όταν δεν είναι, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.. και μάλλον πρέπει να αφήσουμε την πίεση στην άκρη, μαζί με τη ζόρικη και πολύπλοκη αυτή σχέση.

[special thx to argy, που όπως μου εξήγησε "τα πράγματα είναι απλά" ]

5 σχόλια:

  1. Ναι μωρέ,απλές είναι οι σχέσεις και απλά τα πράγματα. Αν είσαι απλός άνθρωπος και ΑΝ είναι απλός άνθρωπος. Στην περίπτωση που είστε δυο πολύπλοκοι άνθρωποι τότε τίποτα δεν είναι απλό...Και τότε θέλει προσπάθεια. Πολύ προσπάθεια.Όχι να αλλάξει κάτι. Απλά να κατανοήσεις τον άλλο. Αυτό θέλει.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλοι είμαστε απλοί και όλοι είμαστε περίπλοκοι! Και δε λέω ότι δε θέλει προσπάθεια ή υποχωρήσεις ή κατανόηση. όταν όμως αυτή η προσπάθεια, οι υποχωρήσεις κ η κατανόηση είναι περισσότερα από άλλα στοιχεία της σχέσης και περιπλέκονται τα πράγματα κάτι δεν πάει καλά...
      &the living is easy ας μην το κουράζουμε!! :p

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω μέσα στη γενικότερη άποψη πως η αγάπη όλα τα μπορεί.
    Θα διαφωνήσω όμως ειδικότερα με το σκεπτικό πως για να τα μπορέσει όλα η αγάπη πρέπει να πατήσουμε τον εγωισμό κάτω. Και αυτό εκτός από δύσκολο είναι και αρκετά... περίπλοκο. Θέλει πολλές ώρες ψυχανάλυσης, σφίξιμο των δοντιών για να συγκρατηθούμε στα νεύρα και πολλά πολλά άλλα.
    Άσε που όταν μιλάμε για σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, το θέμα της κατανόησης μπαίνει σε άπιαστες σφαίρες πολυπλοκότητας.
    Βέβαια, υπάρχουν στιγμές που πολλές συναναστροφές βγαίνουν αβίαστα και μακάρι αυτές οι στιγμές να οικοδομούσαν ολόκληρες σχέσεις αλλά το βρίσκω πολύ αισιόδοξο σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή