Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Θεωρία Νο123: παιχνίδια- σχέσεις& κανόνες

Κάθε σχέση, όπως και κάθε παιχνίδι, έχει κάποιους βασικούς κανόνες. Ωστόσο, επειδή μπορεί να "παιχθεί" από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες, αυτοί οι κανόνες κάθε φορά μπορούν να διαφοροποιηθούν λίγο, ώστε να προσαρμοστούν στις εκάστοτε συνθήκες!
Ας πούμε, όταν ήμουν μικρή κι επαιζα "μήλα", ή και άλλα παιχνιδια, οι γονείς μου πάντα μου λέγανε ότι είμαι "ψαράκι" κι ακόμη κι όταν με κάψει η μπάλα δε θα χάσω..! Γιατί? Ίσως για να νιώσω σιγουριά και να αποβάλω του φόβο να δοκιμάσω και να παίξω !
Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας.. φιλικές κι ερωτικές! Κανένας μας δε θα μείνει σε μια σχέση με κανόνες που τον φοβίζουν ή δεν του ταιριάζουν, γι' αυτό κι έχουμε την επιλογή να τους διαμορφώσουμε κατάλληλα, τόσο για μας όσο και για τους άλλους "παίκτες", σε κάθε περίπτωση!
Μη σε φοβίζουν λοιπόν οι κανόνες που έχουν άλλοι στη δική τους σχέση, ούτε να σε βάζουν να ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο μονοπάτι ή καλούπι! Φτιάξε αυτό που σου ταιριάζει και θα αντέξει σε όλο το δρόμο του ταξιδιού σου! Θα μπορέσεις ίσως να κερδίσεις και το παιχνίδι!


It was a great game, only no one found it funny.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου