Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Θεωρία Νο28: Πειρασμοί.

Για την Εύα ήταν το μήλο...

Για τον Ιούδα τα 30αργύρια...

Για σένα, άραγε, τι...??


Πόσες φορές έκανες κάτι το οποίο σκεφτόσουν καιρό μετά αν έπρεπε ή όχι να είχες κάνει...??Πόσες πάλι ήταν κάτι που δεν τόλμησες κι αργότερα είπες "έπρεπε να το είχα κάνει"...??

Κι αν γυρίσεις τώρα και σκεφτείς, σ'όλες αυτές τις περιπτώσεις όλο και κάτι υπήρχε στο οποίο υπέκυπτες και οδηγούσουν σ'αυτή τν πράξη που αναλογιζόσουν για καιρό μετά αν έπρεπε ή όχι να είχες κάνει...

Τη μία για να αποδείξεις κάτι σε φίλους-ες, παρέα... μετά για να φανείς cool στο αγορι που σου άρεζε...για να αποδείξεις κάτι στους γονείς σου, σε κάποιον τρίτο ή...ή ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό! Μπορεί να ήταν και η ένταση, το πάθος της στιγμής! Η καινούρια εμπειρία...Ήταν όλα όμως πειρασμοί...πειρασμοί που δεν άντεξες να αφήσεις στην άκρη! Πειρασμοί στους οποίους υπέκυψες.. Δεν ήσουν αρκετά δυνατός ώστε να τους αποφύγεις ή δεν ήθελες?!?? Κι αν τους ξανασυηναντούσες θα υπέκυπτες πάλι?!?? Δεν θα είχες πάλι τη συγκίνηση της νέας εμπειρίας..θα το έκανες ωστόσο ξανα??
...φαντάζομαι για άλλους πειρασμούς η απάντηση θα είναι ναι, για άλλους όχι... σημαίνει όμως αυτό ότι οι πρώτοι άξιζαν και καλά έκανες και για τους δεύτερους θα έπρεπε να μετανιώνεις?!??

Δεν ξέρω αν ισχύει κτ τέτοιο... ξέρω όμως, πως τελικά -αν όχι όλες- οι περισσότερες πράξεις μας ελέγχονται από πειρασμούς στους οποίους υποκύπτουμε ή όχι...

8 σχόλια:

  1. σωστή σε βρίσκω.
    προσωπικά, θεωρώ ότι αν όλοι γυρνούσαμε πίσω στο παρελθόν θα υποκύπταμε ξανά και ξανά στους ίδιους πειρασμούς που πάντα θα θέλαμε να αποφύγουμε. γιατί, ο πειρασμός είναι πειρασμός. σε έλκει και αυτή η έλξη δε σταματάει ποτέ. ποτέ δε γινόμαστε αρκετά σοφοί ώστε να ξέρουμε να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς που εμφανίζονται στο δρόμο μας.

    *λάτρεψα τον τρόπο που ξεκίνησες το post. (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλες φορες εχω αναρρωτηθει και γω τα ιδια. Και εχω υποσχεθει στον εαυτο μου, να μην κανω τα ιδια λαθη. ΑΜ,δε! Συνεχιζω και τα κανω οχι ολα. Καποια, δεν σταματησα να με κρινω γι'αυτο. Προσπαθω ομως να προσαρμοζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κορίτσια ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απόψεις σας! η αλήθεια είναι πως αν δεν υποκύπταμε στους πειρασμούς ίσως να μην είχαν νόημα ύπαρξης κι αυτοί οι έρμοι! xD όμως, δεν τους ταυτίζω με τα λάθη... απλά έχω την αίσθηση ότι κάθε πράξη μας είναι η αντίδρασή μας ΄μπροστά σε κάποιο πειρασμό..σωστή ή λάθος!Πάντως, ελπίζω να μπορέσουμε όλες μας να συμορφωθούμε κάποια στιγμή ;)

    *Αγανακτισμένη Έφηβη, χαίρομαι που σου άρεσε ο "πρόλογός" μου =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πειρασμοί, μήπως δίνουμε εμείς αυτόν τον όρο σε κάποια γεγονότα; κάποιες πράξεις απλά γίνονται για να γίνουν, δίχως σκέψη, για αυτές γτ να μετανιώσεις;
    πειρασμοί ή μη, όλες αυτές επιλογές του ευατού μας δεν ήταν; γτ να τον κρίνουμε; όλες αυτές μας χαρακτηρίζουν, πως αλλιώς;

    ότι κ αν κάνεις, το δοκιμάζεις, για πρώτη, για δεύτερη, για τρίτη φορά... κτλ... κάθε τι είναι διαφορετικό την επόμενη, ακόμα, κ αν τα πρόσωπα μένουν ίδια, κάτι έχει αλλάξει, ή μέσα σου ή στο χώρο, ή στο οτιδήποτε υπάρχει..

    καλό βράδυ να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χμμμ... δεν είπα ότι πρέπει ή δν πρέπει να μετανιώνουμε ή να κρίνουμε τις πράξεις μας! βσκ, είμαι της άποψης να ΜΗΝ μετανιώνουμε, γτ ακριβώς όπως λες εμείς το κάναμε κτλ.. αλλά το να κρίνουμε εμεις οι ίδιοι κι όχι οι άλλοι τις πράξεις μας νμζ είναι καλό... βέβαια, με κνς να αναρωτηθώ και πάλι(όπως σ ένα προηγούμενο ποστ μ)...γτ κάνουμε πράγματα που δεν μας χαρακτηρίζουν ορισμένες φορες?!?? για να δοκιμάσουμε ίσως μ πεις..[απόλυτα δεκτό κ λογικο, αλ κ πάλι δεν μ καλύπτει νμζ!:/]
    και ναι, μ'άρεσε να "βαφτίσω" πειρασμούς τις αιτίες των πράξεών μας! καλό βράδυ και σε σένα προφήτη, κι ευχαριστώ για το χρονο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βασικά είμαι η μόνη που μπορώ και αντιστέκομαι στους "πειρασμούς" και κάνω πάντα αυτό που πρέπει να κάνω και τις περισσότερες φορές, δε το μετανιώνω ; αλλά και πάλι, αν το μετανιώσω θα πώ πώς, όλα γίνοντε για κάποιο λόγο και αν μπήκε η φάση του πειρασμού μέσα σε όλο αυτό και με επηρέασε, χάρηκα που το έκανα γιατί έμμεσα με "δίδαξε" να μη το ξανακάνω ; δε ξέρω - μπορεί βέβαια να μην έπιασα και το main idea του post σου . τέσπα . συνέχισε έτσι - μάς βάζεις σε σκέψεις . *btw - όντως τέλειος πρόλογος .(;

    http://prettysayings.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λάθος ή σωστοί έχουν την γλύκα τους οι πειρασμοί και αν δεν τους δοκιμάσεις την χάνεις την γλύκα.έστω και αν είναι προσωρινή, αξίζει λίγη ταλαιπωρία μετά, έτσι νομίζω εγώ!να νιώθεις, όποιο και αν είναι το συναίσθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. peach, σ'εχαριστώ για το χρόνο σου και μπράβο για τη σταθερότητά σου, αν και νομίζω πως μερικές φορές η γλύκα βρίσκεται έξω από το "πρέπει" ! κι εγώ είμαι τις άποψης ότι όλα για κάποιο λογο γίνονται κι αυτά που μετανιώνουμε μας έχουν διδάξει κτ παραπάνω ;)
    το ποστ αυτό το έγραψα επηρεασμένη από μια ακόμα πράξη την οποία σκεφτόμουν κι ελεγα ότι δε θα ξαναέκανα ίσως, αλλά δεν το μετανιώνω κι απαραίτητα..οπότε κατάλαβα ότι υπέκυψα στν πειρασμό της στιγμής! και νομίζω, πως τελικα, συμφωνώ με την magdalena :) αν και λίγη σκέψη και προσοχή δε βλάπτει ούτε πικραίνει ε? ;)
    σ'ευχαριστώ κι εσένα γλυκιά μ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή