Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Θεωρία Νο29: Σχέσεις/Χωρισμοί [?]

Τελικά, μήπως για να ολοκληρωθεί μια σχέση πρέπει να φτάσει στο χωρισμό...?!??
κι αν ειναι έτσι, ή κι αν δν ειναι έτσι αλλά είναι κτ φυσιολογικό κ αναμενώμενο εμπάσει περιπτώσει, γιατί να πονάει τοοοοοσοο πολύ?!?? :/
Και πώς μετά απο μια μεγάλη ή κ μικρή σχέση με κπν, να γινεται άγνωστοι?ή φίλοι?? οι στιγμές σας? το ανατρίχιασμα στο σώμα σας όταν κοιτάζεστε και ακουμπιέστε...??? υπάρχει κάποιο κουμπάκι π δν το εχω προσέξει...?!?? και οκ, δε λέω για μένα(εξλ μετά τον 1ο χρόνο π ειναι κι ο δύσκολος τ'αποδέχεσαι...!χαχαχ :P)

Γυρω σου αγαπημένα ζευγάρια, υποσχέσεις& όρκοι παντοτινής αγάπης, στιχάκια, καρδούλες σε παγκάκια, τοιχους κ κορμούς δέντρων... κι όμως ξαφνικά ή λιγότερο ξαφνικά όλα αυτά πουφ~!εξαφανίζονταιιι... γτ? γτ κουράστηκα, βαρέθηκα, δν γίνεται, θα ειναι κλτρα ετσι και για τους 2 μας(αν οχι μονο για σένα, γτ οπως όλοι ξέρουμε όταν χωρίζουμε το κάνουμε για το καλό των τεως συντρόφων μας-ναι, ναι μεγαλόκαρδα πλάσματα!) κτλ κτλ... καμία πρωτοτυπία! όλα εξαφανίζονται? και τα συναισθήματα και οι στιγμές..?!?? [ξαναρωτάω!]
Και να που, τελικά -όσο κι αν δν μ αρέσει αυτή η φράση, πόσο μλν π ισχύει κιόλας!- η αγάπη δεν αρκεί...δεν αρκεί για να μας κάνει ν ξεπεράσουμε φόβους, εγωισμούς κι εμπόδια μικρά ή μεγάλα...αλλά καμιά φορά δυστυχώς δν ειναι μονο αυτό...είναι κι ότι οσο κι αν αγαπιούνται καποιοι ή όσο πάθος κι αν εχουν, μπορεί όντως να μην ταιριάζουν... κρίμα πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις δε λέω, αλλά ούτε να τ'αλλάξεις όλα μπορείς ούτε να τα αποδεχτείς κ τα στραβά τ άλλου(στραβά= αυτά π δν αρεσουν σε εσενα!)..

Σιγουρα ολοι μας κάποια στιγμή προχωράμε μετά από έναν/καθε χωρισμο..ποια είναι όμως αυτή η στιγμή ποικίλλει...όπως και οι πράξεις κ οι κινήσεις μας μέχρι εκείνη τη στιγμή...
και τα αποτελέσματα...ναι, κι αυτά ποκίλουν! αλλοι θα γινουν σκληροί, άλλοι πιο ευαίσθητοι, κάποιοι θα ψάξουν αμέσως τον ή τους επόμενους(!) κι αλλοι θ'αποσυρθούν για λιγο από το "άθλημα".. άλλοι πάλι θα κυνηγάνε τον/την πρώην τους για μια 2η(3η, 4η ή κι εγώ δν ξέρω ποια) ευκαιρία.. κάποιοι ίσως την κερδίσουν...κι απ'αυτούς μερικοι θα το μετανιώσουν... τλκ, μήπως εχει δικιο ενας φιλος μ π λεει οτι στη ζωή πάντα παίζεις με πιθανότητες...?!??

13 σχόλια:

  1. Πριγκιπέσσα, με κάλυψες τόσο στα ερωτήματα, όσο και στα συναισθήματα. Πάντα έτρεφα τις ίδιες απορίες, γιατί βλέπεις είμαι αυτή που προσπάθησε ακόμα και στον χωρισμό και εκεί που νόμιζα οτι οι πιθανότητες είναι μεγάλες (μετά απο τόοοοσα χρόνια σχέση)...όπως είπες....πουφ...για την ακρίβεια....χλαπ....έφαγα ένα ωραίο ΟΧΙ και έμεινα να αναρωτιέμαι που έφταιξα τόσο πολύ και μετά απο τόσα σ' αγαπώ, ξαφνικά γύρισε το κουμπάκι τόσο γρήγορα. Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα μέσα μου έχω το ΓΙΑΤΙ? ακόμα σκέφτομαι, ακόμα ελπίζω (βαθιά μέσα μου) παρόλο που πέρασα πολύ δύσκολα και επώδυνα, εκείνος όμως είχε χαθεί, εύκολα πήγε σε άλλη αγκαλιά, εύκολα μπόρεσε να πει δεν μπορώ πια.....!!!
    Άρα πέρα απο τις πιθανότητες, παίζεις και με τις αμφοβολλίες, τουλάχιστον εγώ απο εκεί και μετά δεν πιστεύω εύκολα τα λόγια...ΠΡΑΞΕΙΣ και μόνον!!!!
    Ωραία η ανάρτηση σου...!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mairaki, σ'ευχαριστώ!
    κι εγώ εκεί έχω καταλήξει...δεν θέλω άλλα λόγια, πράξεις ζητάω!! και ποιός? εγώ π πετούσα πάντα στα ροζ μου συννεφα όλα ήταν ρομαντικά κ δε συμμαζεύεται!! δν τα εχω χάσει αυτά, αλλά μάλλον απλά έχω γίνει λιγο περισσότερο ρεαλίστρια...ή έστω δε ζητάω πολλά! αυτό για τις αμφιβολίες όμως δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πώς το λες... ότι δλδ μετά απο ενα χωρισμο σε τρωνε οι αμφιβολίες για το τι εφταιξε κι αν μπορεί να διορθωθεί...?
    κι όσο για το "γιατί"...κι εγώ ειμαι υπερ του να ξερω το γιατί, όμως...αν το μαθεις τώρα ας πμ εσύ, π εχουν περασει χρονια οπως λες και οσο δυσκολο κι αν ηταν προχωρησες με τον εναν ή τον αλλο τροπο...τι θα σ προσφέρει τώρα?!?? ηρεμία..?? ίσα ίσα θα σε γυρισει πισω..στις σκέψεις, τα συναισθηματα, τις αποριες, τις πιθανοτητες... οχι οτι ειμαι και σιγουρη αλλάααα... έχω άδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εχεις αδικο..ισα ισα.
    ομως πολλες φορες δεν παιρνουμε απαντησεις και τα ερωτηματα μας "Τρωνε" μας κανουν κακο δηλαδη,οποτε?καποιος αλλος θα σου ελεγε να μην το σκεφτεσαι.εγω δε μπορω να πω αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πριγκίπησσα μου καλημέρα αρχικά....νομίζω πως θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση και ομολογώ δεν με πειράζει καθόλου.
    Κάποτε λοιπόν ήμουν περισσότερο λόγια και λιγότερο πράξεις...γαύγιζα αλλά δεν δάγκωνα, γιατί? γιατί είχα μάθει να αγαπώ άνευ όρων, όμως - όπως και για τους περισσότερους - ήρθε η στιγμή να αλλάξω την πορεία μου (στην οποία εγώ είχα μπεί). Με κυριεύουν αμφιβολίες για το πόσο με αγάπησε ο άνθρωπος μου, κατά πόσον εννοούσε τα λόγια που μου έλεγε, όταν στην πρώτη μεγάλη ρήξη...''την έκανε''.
    Σαφώς και απο τότε έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχω μετανιώσει για δικές μου λάθος συμπεριφορές, αλλά και έχω δει τα δικά του λάθη, είδα την σχέση μας απέξω και ξέρω σίγουρα πως με άλλους χειρισμούς ίσως ακόμη και να ήμασταν μαζί...ίσως και όχι όμως...κανείς δεν ξέρει!!!
    Όσο για το ''γιατί'', μπορεί να μην άλλαζε κάτι στην μεταξύ μας κατάσταση, ομως σε εμένα θα έκλεινε οριστικά ένα κεφάλαιο το οποίο έχει μείνει στην άκρη του μυαλού μου και κάθε τόσο γυρίζει και με ξαναρωτά...γιατί? γιατί? γιατί? ...δεν έχεις άδικο, δεν θα έλεγα αυτό, απλά αυτές οι καταστάσεις στον καθέναν μας προσφέρουν και κάτι διαφορετικό, άλλος το χρειάζεται για να γυρίσει την σελίδα και να βάλει το τέλος...και άλλος γυρίζει την σελίδα μόνος του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mak, ευχαριστώ για το χρόνο σου :)
    το να μην το σκέφτεσαι είναι ακατόρθωτο και το ξέρουμε όλοι μας! το να προχωράς και να ξεχνιέσαι ωστόσο είναι ευφικτό και όντως βοηθάει, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται ειδικά στν αρχή! το ποστ δεν αφορά εμένα...αν κ εχω περάσει απ'αυτό το στάδιο κι ακόμα το σκαλίζω πού κ πού, το συγκεκριμένο το έγραψα επηρεασμένη απο κοντινά μ πρόσωπα..!

    Mairaki, σε κτλβν πιστεύω γτ αυτά π γράφεις μ εκφράζουν κ μενα...πώς ήσουν, πόσο κ πώς άλλαξες, τα λάθη π αναγνώρισες βλέποντάς το απ'έξω...και η αναζήτη του "γιατί"... ναι, τις θέλω κπς απαντήσεις, όμως φοβάμαι μήπως αντί να κλείσω αυτό το κεφάλαιο με γυρισουν πισω στις σκέψεις ή και τις ελπίδες κι αρχισω γνκ να σκαλίζω στάχτες...:/
    όσο για τις αμφιβολίες, εγώ δν πιστεύω πως ο τότε άνθρωπός μου(έστω!) μ είχε πει ψέματα..ίσως καποιες υποσχέσεις να ήταν λόγια ενθουσιασμού κ της στιγμής(τώρα θα μ πεις, τι τα λες τότε και τι σου φταίω εγώ να τα ακούω, δείξτο μου κλτρα με πράξεις..τσπ!), αλλά ψέματα όχι! Όμως καθ1 ξερει τον εαυτό τ και ποιον ειχε/έχει δίπλα του, οπότε θριαμβεύει και πάλι ο Einstein με το νόμο της σχετικότητας...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο μόνος λόγος που θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω είναι απο την στιγμή που θα εξακολουθούσες να αισθάνεσαι κάποια πράγματα για τον πρώην σύντροφο σου...όπου δεν σου κρύβω οτι εγώ ακόμα αισθάνομαι...και αισθάνομαι και πιο ώριμα την αγάπη μου για εκείνον, όμως τι να το κάνω? όταν πλέον αγαπώ εγώ για δύο κι εκείνος έφυγε? τουλάχιστον μια απάντηση στο γιατί μου, ίσως απάλυνε κάπως τις καθημερινές σκέψεις μου!
    Εγώ πάλι θα πω το κλασσικό ρητό...αν αγαπάς πραγματικά κάτι άφησε το να φύγει, αν γυρίσει ήταν δικό σου...αν όχι δεν ήταν ποτέ...!!!
    εγώ το άφησα....κι ακόμα περιμένω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι, σε καταλαβαίνω κι ελπίζω κάποτε να πάρεις τις απαντήσεις σου :)
    όσο για το ρητό δν ξερω αν συμφωνώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο μικρό μου!Είπες όλα αυτά που πρέπει και εξέφρασες αυτό που όλοι λίγο-πολύ,αργά ή γρήγορα θα βιώσουμε....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. s' eyxaristw prigkipessa mou...makari!!
    makari oloi mas kapoia stigmh na vroume ayto poy epithymei i kardia mas...xwris alla giati...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχεις απολυτο δικιο. Πως να γινεις φιλος μ'αυτον που πριν απο λιγες μερες εκανες ονειρα και που οταν αγγιζες ανατριχιαζες ολοκληρη. Κι ομως, οσο δυσκολο μας φαινεται βρισκουμε τη δυναμη και προχωραμε.Αλλα ο δρομος ειναι δυσκολος γιατι οπως ανεφερες ουτε ξερουμε τι θα γινει,ουτε απο τι θα περασουμε για να πουμε επειτελους: "Τον/ην ξεχασα"
    Συγχαρητηρια για το κειμενο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Rontiven, καλωσήρθες και σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου! το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να αναλύεται για ώρες, αλλά νομίζω πως προσέγγισα τα βασικα κατά κάποιο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πραγματικά πολυ σοφό.. ;p
    μπραβο!!
    και τα ερωτήματα και όλα.
    γιατί τελικά στον έρωτα, όλα ειναι πιθανα ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή